Nationaal Damesteam klaar voor kwalificatietoernooi

Volgende week begint het kwalificatietoernooi voor het WK Floorball. Het Nationaal Damesteam (NDT) reist af naar Slowakije en strijdt daar tegen het thuisland, maar ook tegen Letland en Hongarije.

In december 2019 wordt in Zwitserland het wereldkampioenschap gespeeld. In verschilllende werelddelen worden de komende weken kwalificatietoernooien gespeeld om de aan het WK deelnemende landen vast te kunnen stellen. Nederland is ingedeeld in groep EUR4, samen met Letland (#5 op de wereldranking), Slowakije (#6) en Hongarije (#17). Nederland zelf staat achttiende en heeft dus een pittig toernooi in het verschiet. 

Om het WK te bereiken, zal Nederland moeten proberen om bij de beste twee te eindigen in deze groep. Ook de derde plek kán echter voldoende blijken, aangezien de twee beste nummers drie (van de vier Europese groepen in totaal) zich ook plaatsen. 

De wedstrijden zijn gratis te zien via de YouTubekanalen van de IFF (zoek op IFF Channel 1 of IFF Channel 2). Een kleine slag om de arm: soms werken de streams niet optimaal. Het speelschema voor Team NL ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 1 februari, 18:00 uur: NEDERLAND – Slowakije 
Zaterdag 2 februari, 12:00 uur: NEDERLAND – Letland 
Zondag 3 februari, 18:00 uur: Hongarije – NEDERLAND 

Via de Facebookpagina van de NeFUB zullen de streams gedeeld worden. Ook de resultaten en (zo mogelijk) foto’s zullen daar gedeeld worden.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/floorbal/public_html/wp-includes/functions.php on line 4759