Nationaal Damesteam plaatst zich niet voor WK Floorball

Het Nationaal Damesteam (NDT) reisde vorige week af naar Slowakije om daar in groep EUR4 te strijden om een WK ticket. Kwalificatie bleek echter te hoog gegrepen.

De tegenstanders in EUR4 waren Slowakije, Letland en Hongarije. De eerste wedstrijd begon erg goed. Het team speelde tegen de #6 van de wereld, Slowakije, maar stond halverwege de wedstrijd met slecht 1-2 achter. Helaas kon dit niet vast gehouden worden: Slowakije liep uit naar een 2-8 overwinning. 

Vervolgens moest nog geen dag na deze wedstrijd alweer opnieuw gespeeld worden. Tegenstander Letland, vijfde op de wereldranglijst, gaf Oranje niet de kans om in de wedstrijd te komen. Sterker nog: binnen twintig minuten stond het al 5-0 en de uiteindelijke stand was 11-2. 

De laatste tegenstander was Hongarije. Dit team was minder goed dan de voorgaande tegenstanders, dus dat bood hoop. In theorie had Nederland nog kans zich te plaatsen, maar dan moest deze wedstrijd met (zeer) ruime cijfers gewonnen worden. Lange tijd ging het gelijk op, maar toen Hongarije met nog vijf minuten te spelen 1-3 scoorde uit een penalty zakte het geloof weg. De eindstand was 1-4, waarmee het team als laatste eindigde in de groep en zich niet wist te plaatsen voor het WK. 

Het is ontzettend jammer dat we in december 2019 niet kunnen genieten van Oranje op het WK. Desondanks kunnen we trots zijn op de manier waarop het team gespeeld heeft, zeker in de wedstrijden tegen de sterke teams Slowakije en Letland.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/floorbal/public_html/wp-includes/functions.php on line 4759